Praktijkaanbod

praktijkaanbod 838x318Uitgebreid praktijkaanbod

Wij begeleiden alle leerlingen van Esloo College naar een zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk niveau. De meeste leerlingen gaan na het behalen van hun diploma direct aan de slag op de arbeidsmarkt. Daarom hebben we ook een uitgebreid praktijkaanbod afgestemd op de arbeidsmarkt.

Hoe ziet ons praktijkaanbod voor de onderbouw eruit?
1. In de onderbouw geven we de praktijkvakken verzorging, algemene techniek en textiel. Door zelfstandige opdrachten leren ze als snel de vaardigheden als zelfredzaamheid en veiligheid.
2. In klas 2 maken de leerlingen kennis met verschillende oefenbedrijven. In een periode van 6 tot 8 weken draaien ze in blokken van 4 mee met het oefenbedrijf. Na deze periode gaan ze naar een ander oefenbedrijf. Zo ontdekken de leerlingen verschillende oefenbedrijven in 1 schooljaar. Zo weten ze ook meteen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.
3. We starten ook met arbeidstraining. Hier leer je al direct arbeidscompetenties zoals inzet, doorzettingsvermogen en taakacceptatie in aanloop naar goed werknemerschap. Dit is ter voorbereiding op arbeidstoeleiding. Ons praktijkaanbod voor de middenbouw en bovenbouw. In de middenbouw maken de leerlingen een keuze voor een oefenbedrijf en kennen we 4 oefenbedrijven:
- Horeca
- Technische Dienstverlening
- Dienstverlening
- Detailhandel

In klas 3 gaan we verder met de arbeidstoeleiding
Hier kiezen de leerlingen onder begeleiding een oefenbedrijf, waarbij gekeken wordt naar uitstroom of doorstroom. Uiteraard kan er nog van oefenbedrijf gewisseld worden.

In de bovenbouw gaan de leerlingen echt aan de slag met het gekozen oefenbedrijf en kunnen ze branchecertificaten behalen. Wisselen van oefenbedrijf is nog mogelijk, maar niet wenselijk, omdat er dan minder tijd overblijft voor de verdieping. De leerlingen lopen dan gericht stage in de branche die aansluit bij het gekozen oefenbedrijf.

Wil je meer weten over arbeidstoeleiding?
Download dan hier het document over arbeidstoeleiding op het Esloo College te Den Haag of lees het hieronder online.