Missie en visie

Esloo team 838x318 1(v.l.n.r. Marcel Malaihollo, Sandra Jellema, Wilbert van Rongen)

Missie en visie
Wij zijn Sandra, Marcel en Wilbert. Wij en het professionele team van Esloo College hebben een missie en staan klaar om met de leerlingen van Esloo College aan de slag te gaan.

Onze missie is dat wij alle leerlingen van Esloo College goed willen begeleiden naar een zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk niveau. Waardoor ze deel kunnen nemen aan onze samenleving, op hun eigen wijze en mogelijkheden tijdens en na hun schoolloopbaan.

Onze visie is waar we voor staan: Esloo College. Praktijkonderwijs dat werkt!

5 garanties
Bovendien bieden wij onze leerlingen, ouders, het bedrijfsleven en de samenleving 5 garanties:
1. een prettige en veilige leeromgeving
2. een afwisselend lesprogramma met extra aandacht voor de Nederlandse taal en afgestemd op de wensen vanuit de arbeidsmarkt
3. praktijkonderwijs in samenwerking met professionals uit het bedrijfsleven met de richtingen Horeca, Detailhandel, Dienstverlening of Technische Dienstverlening
4. persoonlijke en intensieve begeleiding bij het leren en stage lopen en onderwijskundige ondersteuning tijdens het gehele traject van het leerproces. Van intake tot 2 jaar na afronding van de school
5. behalen van het diploma praktijkonderwijs met als doel een baan of een plek op het MBO

Actief samenwerken
We zetten ons actief in om de omgeving te betrekken bij het leerproces en werken samen met de buren, maar ook met bedrijven en instanties uit de regio. Zodat we deze kunnen inzetten voor evenementen, stages of andere schoolactiviteiten. Natuurlijk werken we ook samen met de ROC’s voor stage- ervaringen.

Extra aandacht
Wij hebben extra aandacht voor Nederlandse taalvaardigheden, sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden. Deze vaardigheden krijg je door Nederlandse taal, rekenen, Engels, sport, cultuur, oefenbedrijven, branchecertificaten, betrokkenheid, praktijkervaring, teamwerk, stage.
En de internationale schakelklas (ISK) biedt voor nieuwkomers in Nederland intensieve begeleiding aan op het gebied van Nederlandse taal en cultuur.
link naar document taalaanbod en ISK

Denk je dat Esloo College het beste bij jou past?
Bel voor een afspraak met: dhr. Van Rongen, 070 – 700 25 00 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten?
Lees hier meer over de school in het artikel over Esloo College
Of download hier de schoolgids