Ouders groep 8

Esloo leerbedrijf 838x318 1

Open dagen
Dinsdag 17 november van 15.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 28 november van 10.00 tot 12.00 uur
Woensdag 9 december van 16.00 tot 18.00 uur
Woensdag 3 februari van 16.00 tot 19.00 uur
 
Inschrijving
Zaterdag 6 februari van 10.00 tot 12.00 uur
Woensdag 10 februari van 13.00 tot 16.00 uur

Het team van Esloo college zorgt voor 5 garanties:

1. een prettige en veilige leeromgeving
2. een afwisselend lesprogramma met extra aandacht voor de Nederlandse taal
3. praktijkonderwijs met de richtingen ­horeca, detailhandel of technische dienstverlening
4. persoonlijke en intensieve begeleiding bij het leren en stagelopen
5. behalen diploma praktijkonderwijs met als doel een baan of een plek op het MBO

Een goede voorbereiding is het halve werk
Esloo College bereidt leerlingen voor op de arbeidsmarkt door vakken aan te bieden die zijn afgestemd op de arbeidsmarkt en de praktijk. De praktijk leert uw kind het beste tijdens de praktijkvakken, in de oefenbedrijven in de school en tijdens stages buiten de school. In de oefenbedrijven wordt geprobeerd de maatschappij zo goed mogelijk na te bootsen. De school heeft hiervoor een restaurant, een ruimte voor facilitaire dienstverlening, een technische werkplaats, een reproruimte en een ­winkel. De meeste leer­lingen gaan na het behalen van hun praktijkdiploma werken. Leerlingen die zich dusdanig ontwikkelen bereiden we voor op doorstroom naar het MBO.

De coachende teamleden
De teamleden van Esloo ­College zijn betrokken professionals die samen met de leerlingen aan de slag gaan om het hoogst haalbare te ­bereiken. Dit wordt mede bereikt door meerdere intensieve coachings- en ­begeleidingsgesprekken gedurende jouw schoolloopbaan.

Actief samenwerken met de buurtbewoners, bedrijven en instanties
Ook zet Esloo College zich actief in om de omgeving te betrekken bij het leerproces van de leer­lingen. Ze zoeken samenwerkingen met de buren, maar ook met bedrijven en instanties uit de omgeving, zodat deze ook ingezet kunnen worden voor evenementen, stages of andere schoolactiviteiten.

Extra aandacht
De school heeft alle aandacht voor zijn leerlingen en staat voor praktijkonderwijs dat werkt. Esloo ­College heeft bovendien extra aandacht voor Nederlandse taalvaardigheden, sociale vaardigheden en werk­nemersvaardigheden. Deze vaardigheden krijg je door Nederlandse taal, rekenen, Engels, sport, cultuur, oefen­bedrijven, branche­certificaten, betrokkenheid, praktijkervaring, teamwerk, stage en dit wordt uiteindelijk beloond met een diploma!

Internationale schakelklas (ISK)
Nieuwkomers in ­Nederland krijgen een intensieve begeleiding op het gebied van de Nederlandse taal en cultuur.

Denk je dat Esloo College bij jou past? Maak dan snel een afspraak voor een schoolbezoek. Dan hebben we alle aandacht voor jou!
Bel voor een afspraak met:
dhr. Van Rongen, 070 – 700 25 00
of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Esloo College Noordpolderkade 167 2516 JE DEN HAAG

De toelatingsprocedure vind je hier en de aanmeldingsprocedure staat hier
Download hier onze schoolgids of bekijk ’m online.