School helemaal open!

Den Haag, 7 januari 2022
Betreft: maatregelen praktijkonderwijs per maandag 10 januari 2022

Beste ouder(s), verzorger(s) en leerling(en),

We wensen u een gelukkig en gezond nieuwjaar.

Esloo College helemaal open vanaf 10 januari 2022
De heer Slob, minister (demissionair) van onderwijs heeft op 3 januari 2022 verteld dat vanaf 10 januari de Middelbare scholen, waaronder het Praktijkonderwijs, weer helemaal open mogen.
Wij zijn blij met deze beslissing van de minister en passen het rooster van de leerlingen aan zodat we binnen onze mogelijkheden maximaal les kunnen geven op school.
We zullen waarschijnlijk wel vaak het rooster aan moeten passen omdat we met enige regelmaat te maken zullen krijgen met zieke docenten en zieke leerlingen.

Dit betekent voor u en onze leerlingen het volgende:
• Vanaf 10 januari gaat een nieuw rooster in waarin de leerlingen elke dag met hun hele klas naar school komen.
• De leerlingen moeten elke dag de app SchouderCom bekijken of er roosterwijzigingen zijn.
• De stages gaan gewoon door als de stagebedrijven open zijn en werk hebben voor de stagiaires. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u terecht bij de mentor van uw kind.

Actuele informatie op schoolwebsite en in Schoudercom
We blijven de app Schoudercom inzetten voor de communicatie leerling-ouder-school. Als u geen account heeft in SchouderCom dan kunt u uw e-mail adres doorgeven aan de mentor, u krijgt dan vanzelf een uitnodiging. U kunt uw e-mail adres ook doorgeven via deze link; https://forms.gle/WYDsvju53qPE7byP8

Mondkapjes
In de hal en gangen zijn de leerlingen verplicht om een mondkapje te dragen. In de klaslokalen, op het plein en als de leerlingen in de hal en het restaurant zitten mag het mondkapje af.

Preventief zelftesten
Het OMT (dat advies geeft aan de minister) heeft als belangrijke voorwaarde voor de heropening gezegd dat leerlingen en medewerkers twee keer per week een zelftest uitvoeren, ook al zijn er geen klachten. De leerlingen kunnen elke week twee zelftesten krijgen van de mentor , die thuis kunnen worden gedaan. Ons verzoek is om te testen op zondag en op woensdag.

Wat te doen bij een positieve test en/of (milde) klachten?
Bij een positieve uitslag (mogelijk corona) en/of klachten blijf je thuis. Maak direct een testafspraak bij een GGD-teststraat en blijf thuis tot je de uitslag hebt. Meld dit aan de school.
Bij een negatieve uitslag (geen corona vastgesteld) kun je gewoon naar school. Als je (milde) klachten hebt, kun je geen zelftest doen. In dat geval geldt: blijf thuis en laat je testen bij een GGD-teststraat.

Rapportvergaderingen en rapportgesprekken met ouders
In de week van 17 januari zijn de rapportvergaderingen, de leerlingen zijn tot 13.00 uur op school
1. In de weken erna worden alle ouders uitgenodigd door de mentor voor een oudergesprek in Teams. Uw kind krijgt op deze manier ook de online lessen en kan u hierbij helpen.

Vragen
Heb je vragen over de informatie in deze brief? Neem dan contact op met Sandra Jellema, telefonisch bereikbaar op 070-7002500 (van 8.00 uur tot 17.00 uur), of stuur een bericht in SchouderCom of via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

We kijken er naar uit om de leerlingen op 10 januari te ontvangen.

Hartelijke groet,
Sandra Jellema