27-08-2020: De scholen gaan weer beginnen

De scholen gaan weer beginnen

Den haag, 27-08-2020

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De zomervakantie is bijna voorbij. Misschien was deze een beetje anders dan anders. Toch hoop ik dat u een mooie zomer heeft gehad. Maandag begint school weer en gaan we weer volledig open. Ook dat zal anders dan anders zijn. In deze brief vertel ik u hier meer over.

Via SchouderCom heeft u een brief gehad over de activiteiten in de eerste week en wat korte belangrijke informatie over schooljaar 20-21.

Quarantaine na vakantie
Komt u terug van vakantie in een land waarvoor het dringende advies van 10 dagen thuisquarantaine geldt? Dan mogen u en uw zoon of dochter 10 dagen niet op school of op het schoolplein komen. School zal voor leerlingen die, vanwege het dringende thuisquarantaine advies, direct na de zomervakantie niet naar school kunnen geen verzuimmelding maken. De mentor zal samen met u en uw zoon/dochter overleggen over hoe het onderwijs deze dagen invulling kan krijgen.

Afstand houden
Op school hoeven leerlingen geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook niet als ze 18 jaar of ouder zijn. Leerlingen en onderwijs(ondersteunend)personeel houden nog wel 1,5 meter afstand. In de praktijklessen en in de oefenbedrijven is dit niet altijd mogelijk. Dan geldt dat leerlingen en onderwijs(ondersteunend)personeel zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand houden

Ventilatie in school
De afgelopen weken is er veel gesproken over de rol van ventilatie van gebouwen bij het verspreiden van het coronavirus. Uit adviezen van het RIVM blijkt echter dat er op dit moment geen reden is om voor de ventilatie in gebouwen af te wijken van de huidige eisen waar scholen aan moeten voldoen. Wij hebben gecontroleerd of ons gebouw voldoet aan deze eisen. Dit is zo. Daarnaast zullen we tijdens lessen en leswisselingen lokalen zoveel mogelijk ventileren/spuien door ramen/deuren (tegen elkaar) open te zetten.

Wel of geen mondkapjes in school
De richtlijnen van het RIVM volgend, geldt voor zowel leerlingen als medewerkers in school geen verplichting voor het gebruik van mondkapjes. Leerlingen en medewerkers mogen er wel zelf voor kiezen om een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld als zij het voor hun eigen gemoedstoestand prettig vinden dit wel te doen.

Samen houden we corona onder controle
Alleen samen houden we de verspreiding van het virus onder controle. Daarom gelden ook bij de start van dit nieuwe schooljaar de volgende basisregels:
• We wassen vaak onze handen met water en zeep.
• We hoesten en niesen aan de binnenkant van onze elleboog
• Na school gaan we direct naar huis.
• Volwassenen houden 1,5 meter afstand, net als docenten en leerlingen.
• Heb je milde klachten? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is.

Verspreid door het gebouw hangen de posters met de regels om leerlingen én docenten aan deze en andere regels te herinneren.

Heeft u vragen over corona en/of de informatie in deze brief? Neem dan contact op met mevrouw Jellema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 070 7002500

Download hier het document ec-startschooljaar-20-21

Wij kijken uit naar een mooi nieuw schooljaar!

Met vriendelijke groet,
Mevr. S. Jellema