Onthulling kunstwerk Dazzle Painting

1819 Dazzle 01


Sinds augustus heeft Harold de Bree op de stoep van het Esloo College gewerkt aan Dazzle Painting. Veel leerlingen, ouders en wijkbewoners reageerden meteen enthousiast en het kunstwerk heeft nu al een vanzelfsprekende aanwezigheid. Het creƫert een aparte ruimte waardoor het gebouw van de school als het ware op een sokkel wordt getild. Door de vrolijkheid en aard van het werk heeft het naar verwachting ook op toekomstige generaties leerlingen een grote impact.

Harold de Bree (1966, woont en werkt in Den Haag), schildert, bouwt installaties en doet performances. Voor de vijver bij het GEM (Haags Gemeentemuseum), maakte hij in 2005 een heuse U-boot getiteld TYP XVII, die hij bouwde op ware grootte en baseerde op technische tekeningen, gevonden op het internet. Dazzle Painting maakt deel uit van een serie werken waarbij De Bree camouflage patronen gebruikt om de kijker bewust te maken van de eigen visuele beperkingen.

Het kunstwerk komt tot stand met dank aan de Gemeente Den Haag.

De onthulling van het kunstwerk Dazzle Painting vond plaats op 14 september. Bekijk hieronder de foto's van de onthulling.